Hrvatski radio

Radio Zadar

O spašenim tvrtkama

20.09.2013.

08:41

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Remontno brodogradilište Nauta Lamjana, Benkovačka veletržnica, zadarski Kemoplast i Tankerkomerc primjeri su tvrtki u kojima su predstečajni i stečajni postupci rezulturali očuvanjem tvrtke i radnih mjesta, smatraju u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske. O tome više na današnjoj konferenciji za novinare.

Predstavnici SSSH osvrnut će se danas na ove slučajeve u kontekstu aktualne gospodarsko-socijalne situacije u Zadarskoj županiji. Za razliku od nekih drugih županija, primjena Zakona o predstečajnoj nagodbi i izmijenjeni Stečajni zakon ovdje su dalil dobre rezultate u pokretanju proizvodnje, očuvanju tvrtki i radnih mjesta u nekoliko slučajeva, smatraju u zadarskom uredu SSSH . Najavljeno je kako će se na današnjoj konferenciji za novinare govoriti o pokretanju proizvodnje u brodogradilištu u Kalima, Benkovačkoj veletržnici u stečaju, konsolidaciji Tankerkomerca u predstečajnom postupku u kojem je Dogus grupa po svemu sudeći novi investitor i većinski vlasnik, konsolidaciji Kemoplasta d.o.o u predstečajnom postupku i stanju u drugim tvrtkama. Komentirat će se i posljedice fiskalizacije na zadarskoj tržnici i ribarnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.