Hrvatski radio

Radio Zadar

08:46 / 01.03.2013.

Autor: rz

O zbrinjavanju bivše hrane životinjskog podrijetla

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što s nusproizvodi životinjskog podrijetla proizvođača koji proizvode, prerađuju ili distribuiraju hranu - tema je predavanja u zadarskoj Gospodarskoj komori koje će se održati danas u 10 sati u Zadru. Naglasak će biti na provedbi propisa uz ulazak RH u EU.

U okviru edukacije sudionici će saznati zakonske propise koji se odnose na zbrinjavanje bivše hrane životinjskog podrijetla, kao što su meso, sirova riba, mlijeko i mliječni proizvodi, hrana s oštećenom ambalažom, ugostiteljski otpad i drugi nusproizvodi životinjskog podrijetla koji nastaju u objektima koji proizvode, prerađuju ili distribuiraju hranu.

Naglasak će biti i na provedbi propisa odnosno promjenama koje se očekuju pristupanjem Republike Hrvatske u članstvo Europske unije. Predavač je Vlatka Tomašić, dr. vet. med. iz Ministarstva poljoprivrede – Uprave veterinarstva.

Edukacija će se održati 01. ožujka u 10:00 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Zadar u okviru  programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom. Predavanje  Nusproizvodi životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi organiziraju Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar u suradnji s Centrom za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore i Ministarstvom poljoprivrede - Upravom  veterinarstva 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.