Hrvatski radio

Radio Zadar

O životu i njegovim mijenama

16.12.2016.

17:16

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska dječja kazališna udruga 'Igrajmo se' predstavila je sinoć najnoviji uradak - 'Kao godišnja doba'. Autorski je to rad MATIJE ŠANGO ŠIMURINA i govori o ciklusu života i njegovim mijenama .

Svako godišnje doba u ovoj predstavi dio je jednog razdoblja života. U središtu pozornosti je dječji svijet spoznaje.

Patricija Sakić, polaznica Udruge 'Igrajmo se': Zapravo ja glumim svoj stav i ova moja uloga je moj stav o svijetu.

Svaka predstava nastala u ovoj dječjoj kazališnoj radionici nezaobilazni je obrazovni proces, jednako glumački i općekulturalni. Jedinstven spoj ljubavi prema umjetnosti i dramske pedagogije.

Lucija Bajlo, voditeljica Udruge 'Igrajmo se': Ponekad odemo u bajku, maštariju neke zamišljene svjetove, a često i to nam je još i draže ostanemo u ovom svijetu realnosti da pokažemo stav naše djece, naš stav, stav mladih prema roditeljima, životu, međuljudskim odnosima i pokušavamo na scenu donijeti nešto novo.

I to je ono što privlači djecu. Udrugu je prije 13 godina osnovala dramska pedagoginja Matija Šango Šimurina sa svrhom poticanja i razvijanja kazališne kulture kod djece i mladih. Godišnje imaju oko 100 polaznika.

Ivana Bobić, polaznica: Baš volim glumiti i činilo mi se to super i stvarno je.
Dora Šimurina, polaznica: Najbolje mi je glumiti i zato sam došla ovdje.
Ivan Pulig Ruić, polaznik: Najviše mi se sviđa prvo gluma, drugo društvo i kako se naziva udruga - Igrajmo se!/Nama glumcima je gluma igra.

Odigrali su naraštaji mladih Zadrana više od 30 autorskih predstava. I čim se spusti zastor već je u pripremi novi projekt.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.