Hrvatski radio

Radio Zadar

Obavijest sudionicima izbora - predstavljanje lista na HRT-u

08.08.2016.

11:01

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HRT će u skladu sa Programskim pravilima HRT-a za praćenje izbora zastupnika u Hrvatski Sabor 2016. i Pravilima o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u RH tijekom izborne promidžbe snimati i emitirati PREDSTAVLJANJA LISTA koje izlaze na izbore u svih 12 izbornih jedinica.

Dakle, svaka lista ima pravo na 5 minuta izlaganja svog programa, jednako tako i kandidati nacionalnih manjina. Snimanja će se obaviti po rasporedu koji će biti javno izvučen 17.08.2016. u 10,00 u prostorima HRT-a (Mramorna porta) u prisutnosti javnog bilježnika i predstavnika DIP-a. 

Snimanja će početi od 19.08.2016. Najprije će se izvući raspored predstavljanja izbornih jedinica (dan emitiranja), a zatim raspored predstavljanja unutar izborne jedinice. Svaka lista ima pravo predstaviti se jednom u izbornoj jedinici u kojoj izlazi na izbore. 

Sudionici u izborima koji izlaze na izbore u više izbornih jedinica (imaju više lista) imaju se pravo predstaviti jednom u svakoj izbornoj jedinici. Svaka lista sama odlučuje tko će je predstavljati, s tim da navedena osoba MORA biti na listi stranke/koalicije/nezavisne liste/ kandidata nacionalnih manjina ili biti predsjednik stranke koja predlaže listu ili jedne od stranaka koje predlažu koalicijsku listu. 

Kako bi olakšali sudionicima napominjemo da u studiju NEĆE biti voditelja, te da pet minuta predstavljanja odgovara otprilike 2-2,5 stranica teksta napisanog na A4 formatu (ovisno o brzini čitača/govornika). 

Maksimalna duljina predstavljanja je pet minuta, a za navedeno sudionici imaju na raspolaganju 15 minuta. Ukoliko neki sudionik u kraćem vremenu od 5 minuta iznese svoj program, HRT će smatrati da je konzumirao svih 5 minuta. 

Snimanje će biti obavljeno istovremeno za emitiranje na Hrvatskoj televiziji i na Hrvatskom radiju. Snimanja će se obavljati u Zagrebu, Čakovcu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Zadru, u prostorima studija HRT-a, po slijedećem rasporedu: 

I., II., VI., VII., XI. i XII. izborna jedinica na HRT-u u Zagrebu.
III. izborna jedinica u HRT centru u Čakovcu.
IV. i V. izborna jedinica u HRT centru Osijek.
VIII. izborna jedinica u HRT centru Rijeka.
IX. izborna jedinica u HRT centru Zadar.
X. izborna jedinica u HRT centru Split. 

Sve upite molimo šaljite na izbori@hrt.hr. HRT neće uvažiti e-mailove koji će stizati na bilo koju adresu unutar HRT-a ili proslijeđene mailove od strane trećih osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.