Hrvatski radio

Radio Zadar

Obilježava se Dan bez automobila

22.09.2016.

09:22

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas se obilježava Dan bez automobila te povodom toga zatvorit će se ulica Stratico i Bartula Kašića (do križanja s Ulicom Šime Vitasovića) za promet u vremenu od 07,00-17,00 sati. Liburnija će osigurati besplatan prijevoz građana autobusima na relaciji Kolodvor-Poluotok-Kolodvor.

Istog dana s početkom u 10,00 sati održati će se paralelno tri događaja:  u Ulici Stratico (stara Tehnička škola) održat će se modno-biciklističko-likovni happening.  Moderator i suorganizator je Udruga Eko Zadar.

Na Narodnom trgu Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije održat će prezentaciju svojih aktivnosti, dok će se na Obali Kralja Tomislava (Nova vrata pored mosta) održati prezentacija javnih bicikala. Moderator i suorganizator je Nextbike sustav javnih bicikala. Za sve sudionike osigurani su prigodni darovi.

Organizatori Tjedna održive mobilnosti 2016. su Grad Zadar, Zadarska županija i EDIC-Informacijski centar Europe Direct Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.