Hrvatski radio

Radio Zadar

Obilježavanje 26. obljetnice pogibije Marka Vulića

07.08.2021.

18:10

Autor: HRT Radio Zadar/PU zadarska

Foto:PU zadarska

Foto:PU zadarska

Foto: - / -

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci“ te izaslanstva Policijske uprave zadarske, danas se obilježava 26. godišnjica pogibije pokojnog Marka Vulića .

Godišnjica pogibije obilježena je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Spomen sobi u PC „Franko Lisica“, kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar, a potom i svetom misom zadušnicom  u crkvi Gospe Loretske u Arbanasima


Pokojni Marko Vulić (1969.) bio je pripadnik pričuvnog sastava Specijalne jedinice Policijske uprave zadarske. Do svoje pogibije aktivno je sudjelovao u obrani suverniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

Dana 7. kolovoza 1995. godine, po povratku s bojišta iz oslobodilačke vojno-redarstvene akcije „Oluja“, prilikom sortiranja minsko-eksplozivnih sredstava u cilju njihova deaktiviranja, Marko je smrtno stradao od eksplozije ručne bombe M 75 modificirane u minu iznenađenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.