Hrvatski radio

Radio Zadar

Obitelji iz općine Poličnik pošteđene su brige o upisu djece u vrtić

20.12.2021.

15:00

Autor: Filip Buzov

otvorenje vrtića općina Poličnik

otvorenje vrtića općina Poličnik

Foto: HRT Radio Zadar/ FB / /

Liste čekanja za upis u dječji vrtić u Poličniku  ne postoji - čulo se jutros prilikom svečanog otvorenja dječjeg vrtića Zvončić-područnog objekta Murvica/Briševo. Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna kojim se kapacitet vrtića povećao za tri nove prostorije, pa vrtić može primiti još 80-ak djece. 

Radovi na izgradnji krenuli su prije osam mjeseci, a najveći dio sredstava - oko 5 milijuna kuna osigurala je sama općina i to zaduženjem kod poslovnih banaka. Mladih obitelji je sve više.  U ovaj područni i još druga tri vrtića upisana su sva djeca s područja općine Poličnik. 


Svečanom otvorenju nazočila je i Željka Josić, državna tajnica/Središnji državni ured za demografiju i mlade te zadarski župan Božidar Longin koji se pohvalio kako je ovo jedan od četrdeset vrtića u koje se ulagalo u posljednje četiri godine, bilo da je riječ o izgradnji ili dogradnji, što je pohvalno, zaključio je.


Kako dolaze nove obitelji, tako dolaze i nove obveze, moj cilj i je da dolazi što više obitelji, a općina će ulagati koliko može u društvenu, komunalnu i gospodarsku infrastrukturu.

Davor Lončar, načelnik Općina Poličnik

Lista čekanja ne postoji, mislim da smo po tome pionir u RH, i postoji još mogućnost za upis dodatne djece.

Marijana Barić, ravnateljica vrtića Zvončić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.