Hrvatski radio

Radio Zadar

Obnova rive odvija se po zacrtanom planu, zadovoljni zadarski gradonačelnik, župan, državni tajnik

25.07.2022.

12:32

Autor: Dino Kajić

obilazak radova na rivi

obilazak radova na rivi

Foto: D.Kajić / /

Radove na obnovi zadarske rive - jutros su obišli zadarski župan, gradonačelnik te predstavnici županijske Lučke uprave i izvođači. Dvije od ukupno tri faze radova su odrađeni, kašnjenja nema, riva u punom sjaju već iduće ljeto.

Povodom dovršetka dijela radova na obnovi zadarske rive, nositelji Lučka uprava Zadar s predstavnicima izvođača radova predstavili su javnosti što je u dosadašnjem zahvatu odrađeno te koji radovi započinju nakon završetka ljeta.


Obilasku rive nazočili su državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, Josip Bilaver, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar te župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić.


U treći dio radova na obnovi zadarske rive, koji obuhvaća sanaciju i produženje gata za 15 metara, krenut će se nakon završetka turističke sezone.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Više u tonskom prilogu Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.