Hrvatski radio

Radio Zadar

Obnova zadarske rive napreduje sukladno predviđenom planu

03.12.2021.

16:15

Autor: HRT Radio Zadar / Lučka uprava Zadar

izvor: https://zadarska-riva.hr/

izvor: https://zadarska-riva.hr/

Foto: - / -

Radovi na povijesnom projektu Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok napreduju sukladno predviđenom planu. Od početka radova 29.7.2021. do 30.11.2021. godine izvršeno je ukupno 18 % predviđenih radova - javlja Lučka uprava Zadar.

Kako bi našim sugrađanima i svima zainteresiranima pobliže prikazali tijek radova, na stranicama projekta donosimo pregled izvršenih radova do 30.11.2021. godine, fotogaleriju tijeka radova na Obali kralja Petra Krešimira IV. i Liburnskoj obali, te poseban zračni prikaz radova na Obali kralja Petra Krešimira IV. ali i zadarske rive u cijeloj njenoj dužini.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna - stoji u priopćenju Lučke uprave Zadar.

 

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici: https://zadarska-riva.hr/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.