Hrvatski radio

Radio Zadar

08:07 / 05.09.2020.

Autor: grad Zadar/hrt zadar

Obnovljen spomen koš Kreši Ćosiću

grad zadar ( foto)

grad zadar ( foto)

Foto: - / -

Jedan od najboljih europskih košarkaša i prvi hrvatski član košarkaške kuće slavnih Krešimir Ćosić svoj košarkaški put započeo je na košu u zadarskoj ulici Frane Alfirevića. Jučer su se na tom mjestu okupili njegova obitelj, prijatelji, suigrači i štovatelji.

Obnovljen koš uz novi mural.

Jedan od najboljih europskih košarkaša i prvi hrvatski član košarkaške kuće slavnih Krešimir Ćosić svoj košarkaški put započeo je na košu u zadarskoj ulici Frane Alfirevića. Na tom je mjestu spomen koš postavljen još 1996. godine, a ove je godine, kada se obilježava 25. obljetnica smrti velikana obnovljen u organizaciji Udruge Dani Krešimira Ćosića i sufinanciranje Grada Zadra. U novom sjaju koš će i dalje inspirirati generacije koje dolaze te podsjećati na početke ovog košarkaškog genija koji je glas o Zadru i Hrvatskoj prenio cijelom svijetu.

Jučer su se na tom mjestu okupili njegova obitelj, prijatelji, suigrači i štovatelji. Na predstavljanju su bili i gradonačelnik Branko Dukić te župan Božidar Longin. Gradonačelnik je istaknuo kako nam treba ovaj podsjetnik na vizionara, ne samo košarkaškog. Neka nam Krešo bude inspiracija  u građenju zajeništva i boljeg društva.

Okupljenima su se obratili i Krešina supruga Ljerka, župan Longin, autor murala Jure Lisak, a pjesmom posvećenom Kreši Ćosiću Mladen Grdović zatvorio je ovu svečanost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.