Hrvatski radio

Radio Zadar

Obradujmo Zadrane koji nemaju: nedostaje dječje hrane

10.12.2020.

10:50

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: RZD

foto: RZD

Foto: - / -

I Socijalna samoposluga Caritasa Zadarske nadbiskupije prilagodila se radu u uvjetima pandemije, pa je otvorena samo četvrtkom. Iako je ove godine prosinačkih akcija darivanja manje, u suradnji s gradom i županijom police samoposluge dobro su popunjene, ali nekih proizvoda ipak nedostaje.

Korisnici Socijalne samoposluge po svoj paket sad dolaze četvrtkom, otkriva nam zamjenica ravnatelja Caritasa Mirjana Tadić: Grad i županija osiguravaju sve osnovne namirnice u samoposluzi i Pučkoj kuhinji, pa apeliram na one koji žele donirati da se baziraju na prikupljanje dječje hrane jer toga uvijek nedostaje, prvenstveno Čokolino i druga dječja hrana i higijenski proizvodi, možete je donijeti u Socijalnu samoposlugu jer je koriste obitelji koje imaju djecu a u ovo vrijeme ne mogu kupiti ono što djeca očekuju. 

Kako funkcioniraju pučke kuhinje u Zadru i Benkovcu, imaju li povećani broj korisnika uslijed većeg broja zaraženih koronavirusom u Zadarskoj županiji ? Pripremamo 400injak obroka dnevno, 300 u Zadru i 100 u Benkovcu, 70-ak u Zadru ih se vozi na kućne adrese. Blagovaonica je zatvorena jer prostor ne može primiti veliki broj korisnika, ljudi su se prilagodili tome, kupujemo ambalaže, pakiramo obroke i dostavljamo na jedno mjesto gdje oni to preuzmu, bez kontakta - navodi Tadić za program Radio Zadra. 

Prenoćište Sv Vinka Paulskog radi od 2.12. od 14 do 8 sati ujutro, ako se situacija pogorša pripravni smo omogućiti 24 satni boravak. Trenutno ih ima 10 korisnika i ne možemo više primati jer moramo paziti na distancu u prostoru - ističe Tadić. 

Ako želite pomoći potrebitim sugrađaniam u ove predblagdanske dane, u tijeku je i Akcija Za 1000 radosti hrvatskog Caritasa pa se može se pripomoći i u sklopu te akcije novčanim donacijama. 

O pomoći Socijalnoj samoposluzi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.