Hrvatski radio

Radio Zadar

Obuljen-Koržinek: Nema demontaže hrvatske kinematografije

11.02.2017.

09:24

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Govoreći o projektu obnove Kneževe palače, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da je najljepše u toj priči u kolikom su broju Zadrani došli na otvorenje, očito željni da se palača napokon vrati njima i njihovu gradu.

Mogu se samo nadati da će ovoj prostor živjeti onako kako je zamišljen, i kao izložbeni prostor i kao jedna turistička destinacija, a što je najvažnije kao prostor u kojemu će Zadrani sudjelovati u kulturi i umjetnosti, dodala je ministrica.

Na novinarski upit da prokomentira najavu Zlatka Hasanbegovića da će se demontirati hrvatska kinematografija, ministrica kulture odgovorila je da „sigurno neće biti demontaže hrvatske kinematografije“. Projekt Hrvatskog audiovizualnog centra projekt je koji traje deset godina, koji daje rezultate i bez obzira na trenutačne poteškoće kojima svjedoči hrvatska javnost, mi smo opredijeljeni, i kao Vlada i kao Ministarstvo kulture, da nastavimo promovirati hrvatski film i nastavimo razvijati filmsku umjetnost u svim njenim aspektima, rekla je ministrica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.