Hrvatski radio

Radio Zadar

Očekuje se povećan broj oboljelih s težom kliničkom slikom

11.09.2020.

19:40

Autor: HRT Radio Zadar / Stožer civilne zaštite Zadarske

izvor: Stozer civilne zastite ZDZUP

izvor: Stozer civilne zastite ZDZUP

Foto: - / -

Pripadnici Hrvatske vojske postavili su danas ispred zadarske Opće bolnice dva šatora za zbrinjavanje oboljelih od COVID-a 19 koji zahtijevaju dnevnu obradu i skrb. Dan ranije stigla su i 3 stambena kontejnera za smještaj medicinskog osoblja i opreme potrebne za skrb o oboljelima.

Šatore i kontejnere zatražila je Opća bolnica Zadar u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije i posredstvom Ravnateljstva civilne zaštite jer Zadarska županija svakodnevno bilježi 15 do 20 slučajeva oboljelih od koronavirusa, a najveći problem ogleda se u činjenici što veliki broj zaraženih bolesnika zahtjeva bolničko liječenje.

„Prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom jeseni očekuje se povećan broj oboljelih s težom kliničkom slikom, što nas je među ostalim primoralo da se pripremamo na nadolazeće razdoblje“, istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina i dodao da je unatoč poduzetim mjerama i osiguranom prostoru za smještaj oboljelih od koronavirusa, zbog povećanog prijema bolesnika te nepredviđenih situacija smanjen raspoloživi broj stacionarnih kapaciteta bolnice.

S obzirom da su kapaciteti bolnice popunjeni i kako bi se mogli i dalje zbrinjavati bolesnici oboljeli od COVID-a 19, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odobrilo je i postavilo dva šatora tipa „Aljaska“ kapaciteta po 10 kreveta, a Ravnateljstvo civilne zaštite 3 smještajna kontejnera - navodi se u priopćenju županijskoga Stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.