Hrvatski radio

Radio Zadar

Od 1. ožujka počinje naplata parkiranja ispred zadarske Opće bolnice

15.02.2023.

10:17

Autor: Suzana Dražić

Parkiranje ispred bolnice neće više biti besplatno

Parkiranje ispred bolnice neće više biti besplatno

Foto: Sime Zelic / Pixsell

 Od 1. ožujka uvodi se naplata parkirališta ispred zadarske Opće bolnice. Na taj način uprava bolnice vjeruje da će konačno biti uveden red na ovom parkiralištu, posebno u ljetnim mjesecima kada je mnogima za odlazak na plažu ovo bilo idealno mjesto za parkiranje ili su čak danima ostavljali svoja vozila.

"Za invalidne osobe parkiranje se neće naplaćivati, a za ostale prvi sat će biti besplatan", rekao nam je ravnatelj bolnice dr Željko Čulina :


Cijena jednog sata bit će 50 centi, a u ljetnim mjesecima nešto viša - 1 euro. Osigurat ćemo mjesta za invalide, a naši će djelatnici imati pravo na povlaštenu kartu u iznosu od 20 eura mjesečno.

Dr Željko Čulina, ravnatelj zadarske Opće bolnice

"Uredit ćemo taj prostor, instalirati dva automata za naplatu, imat ćemo kontrolore koji će nadzirati parkiralište i krećemo od 1. ožujka", kaže ravnatelj bolnice 

Nama je cilj da uvedemo red i da izbjegnemo gužve kakve budu u ljetnim mjesecima kada se tu danima ostavljaju automobili, a prije su još ulazili i kamperi.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina

Uvodi se naplata bolničkog parkirališta

Uvodi se naplata bolničkog parkirališta

Foto: S.Dražić / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.