Hrvatski radio

Radio Zadar

Od 14,00 sati zatvorene Benkovačka i Tavelićeva

30.04.2017.

18:28

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog održavanja biciklističke utrke u ponedjeljak 1. svibnja. za sav promet od 14 h do 16,45 h bit će zatvorena Benkovačka cesta od Ploče do Babinduba. Prometna policija promet će preusmjeravati na Gaženica-Zadar 2 iz smjera Zadra prema Zemuniku.

Vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke Zadar bit će preusmjerena na prometnicu Babindub prema Crnom.

Također će za sav promet od 14,00 do 16,45 h biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa zbog sigurnosti natjecatelja na utrci.

U ponedjeljak 01.05. održava se  pedeset i osma po redu „Velika Nagrada 1. svibnja“, biciklistička utrka koja se u zadnjih 18 godina vozi u spomen na Damira Zdrilića koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 12 kategorija.

U 14, 00 sati prva je na programu utrka najmlađih kategorija koji voze 3 kruga, dok će u 15,15 startati zajednička utrka seniora,juniora,kadeta,žena,veterana i rekreativaca. Oni voze 7 krugova u ukupnoj dužini od 52 km. 

Za Bk Zadar između ostalih nastupaju hrvatske juniorske državne reprezentativke Maja Perinović i Josipa Šintić. Visoki plasman očekuje se i od hrvatskog juniorskog reprezentativca Ivan Grgića koji također brani boje Biciklističkog kluba Zadar.

U Zadar po prijavama dolazi 120 biciklista iz 16 hrvatskih, 9 slovenskih i 2 bosanskohercegovačka kluba što jamči da će 58. VN 1. svibnja biti i ove godine jedna od najatraktivnijih utrka u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza.

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski  cilj na Ploči zanimljivi su i za gledatelje koji na Ploči i Dračevcu mogu bodriti sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.