Hrvatski radio

Radio Zadar

Od 249 testiranih djelatnika bolnice, dvoje asimptomatskih pozitivno

04.10.2021.

10:39

Autor:

Od 249 testiranih djelatnika bolnice, dvoje asimptomatskih pozitivno

Od 249 testiranih djelatnika bolnice, dvoje asimptomatskih pozitivno

Foto: - / -

U zadarskoj bolnici, gdje se cijepilo 80 posto liječnika i 70 posto medicinskih sestara, jutros se sve odvija uobičajeno. Nema nikakvih problema pri ulasku u bolnički krug, jer se na jučerašnje testiranje odazvalo svih 249 djelatnika koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid-19.

Što se tiče Opće bolnice Zadar, uputili smo poziv svim našim necijepljenim djelatnicima i to smo proveli jučer. Testirali smo 249 djelatnika. Bitno je naglasiti da su svi pristupili testiranju i da smo dvoje djelatnika, koji su asimptomatski, otkrili da su pozitivni. To i je cilj same akcije, znači, otkriti asimptomatske da ne bi širili zarazu među djelatnicima i pacijentima. osnovni cilj bolnice Zadar i cijeloga sustava je pružiti zdravstvenu zaštitu svim pacijentima. Jutros nije bilo nekih gužvi, jer smo proveli kontrole na ulazu, odnosno odjelima, potvrdio nam je ravnatelj dr. Željko Čulina.

Što se tiče pacijenata, za njih se ništa ne mijenja. Samo oni pacijenti koji na pretragama generiraju aerosol, poput primjerice bronhoskopije ili gastroskopije, njima će kod poziva odnosno određivanja termina za pregled biti naglašeno da moraju imati negativan test ili covid-potvrdu. dakle, za pacijente se ništa ne mijenja, jer i dosad bilo tako, pojašnjava ravnatelj OB Zadar. 

A ispred bolnice se okupilo desetak prosvjednika, protivnika cijepljenja, koji su došli, kako su rekli, kako bi upozorili na svoje pravo izbora da se ne cijepe.  

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.