Hrvatski radio

Radio Zadar

Od 3. srpnja Zadar i Rijeka bit će opet povezani brzobrodskom linijom

01.06.2020.

13:05

Autor: Radio Zadar

Od 3. srpnja Zadar i Rijeka bit će opet povezani brzobrodskom linijom

Od 3. srpnja Zadar i Rijeka bit će opet povezani brzobrodskom linijom

Foto: - / -

Zadarski brodar G&V Line Iadera drugu sezonu za redom povezat će Kvarner i Dalmaciju. Brzobrodska putnička linija od Rijeke, preko otoka Krka, Raba i Silbe do Zadra, ponovno će putnicima ponuditi najudobniji i najbrži prijevoz do željene destinacije u ljetnim mjesecima, a to je plovidba morem.

Planovi za ljeto 2020. počeli su već nakon protekle sezone i analizirajući rezultate i uvažavajući prijedloge putnika, linija je doživjela neke izmjene, pa će tako ovog ljeta ploviti drugačijom rutom i umjesto u Novalju na Pagu pristajati na otok Silbu. Također, pored mogućnosti prijevoza bicikla, uvedena je i mogućnost prijevoza kućnih ljubimaca.

Liniju će održavati najnoviji katamaran u floti G&V Line Iadere, Antonija, koji može primiti veći broj putnika, njih 200.  U srpnju i kolovozu plovit će se 4 puta tjedno (utorkom, petkom, subotom i nedjeljom), a u rujnu 3 puta tjedno (utorkom, petkom i nedjeljom) u oba smjera. Brod će polaziti iz Rijeke ujutro u 08:15 h, zatim pristati na otok Krk (u centar grada Krka), na Rab (u trajektnu luku Lopar) i na otok Silbu, a predviđeni dolazak u Zadar je u 12:25 h. Istog dana brod se u popodnevnim satima istom rutom vraća iz Zadra prema Rijeci.

Prva plovidba održat će se u petak, 03. srpnja, s polaskom iz Rijeke, a posljednja u utorak, 29.09.2020.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.