Hrvatski radio

Radio Zadar

Od danas autobusna linija iz Gaženice za otočane koji rade u Zadru

14.04.2020.

11:21

Autor: Anita Perica

Ilustracija - foto: T.Pajkin

Ilustracija - foto: T.Pajkin

Foto: - / -

Liburnijin autobus od danas vozi od autobusnog kolodvora do Gaženice i obrnuto. Radi se o izvanrednoj i privremenoj autobusnoj liniji namijenjenoj radnicima s otoka Ugljana i Pašmana koji dolaze raditi u Zadar.

Radi se o posebnoj vrsti prijevoza, a ne o javnom prijevozu putnika - ističe direktor zadarske Liburnije Edvin Šimunov kao podsjetnik da je gradski i prigradski prijevoz od 22. ožujka obustavljen.

       Prevozimo radnike sukladno popisu Općine Preko, radi se uglavnom o zdravstvenim djelatnicima i ponekom radniku koji nema druge mogućnosti prijevoza a ima obvezu stići na posao. Znamo već da je na tom popisu Općine Preko 13 ljudi.

Djelatnici Liburnije koji mogu - ostaju doma:

       Tko može raditi od kuće, radi od kuće, znači mailovi, poruke, telefoni…

A ostali rade u grupama po 14 dana uz pridržavanje svih mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusa:

       Radionica je velika prozračna, tako da mislim da je rizik doista minimalan, Kraj svakog radnog mjesta je dezinficijens u spreju, rukavice, maske, sve što je potrebno, ljudi su stvarno ozbiljni, pridržavaju se svih mjera koje su zadane od strane stožera i ne mogu ništa drugo reći nego pohvaliti ih.

Nakon što jedna ekipa odradi svoje prostori se dezinficiraju a posao nastavlja, zasigurno u istoj onoj nadi koju svi dijelimo – da ćemo se iz pandemije novog koronavirusa izvući sa što manje posljedica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.