Hrvatski radio

Radio Zadar

Od danas do 18. ožujka trajektom do otoka 20 posto jeftinije

19.01.2018.

07:24

Autor: HRT radio zadar

Od danas do 18. ožujka trajektom do otoka 20 posto jeftinije

Od danas do 18. ožujka trajektom do otoka 20 posto jeftinije

Foto: - / -

Trajektni prijevoz vikendom za sve koji ne žive na otoku pojeftinit će 20 posto. Popust će vrijediti svaki vikend-od petka do nedjelje do 18. ožujka. Ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović za Hrvatski radio je izjavila :

Zapravo je cilj ove akcije da se potaknu odlasci putnika na otoke, prvenstveno se to odnosi na one korisnike koji plaćaju punu cijenu trajektne karte a ovom akcijom će ostvariti  popust na vikend -karte. Kategorije koje ostvaruju pravo na popust od 20 posto su fizičke osobe, djeca od 3 do 12 godina te osobni automobili do 5 metara dužine i preko 5 metara, te mopede, motocikle, bicikle. Idemo za tim da putnici provode svoje vikende na otocima, to su ljudi koji imaju svoje maslinike, vinograde, vikendice, pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati - pojasnila je Vidović. 

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je na svojoj 22. sjednici održanoj dana 20. prosinca 2017. godine razmatralo mogućnost poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija osobnih vozila na otoke u izvansezonskom razdoblju, te uputilo Preporuku brodarima na trajektnim linijama o smanjenju cijene karata u iznosu od 20% od izvansezonske cijene karata u dane vikenda (od petka do nedjelje). Mjera bi se primjenjivala u razdoblju od 19. siječnja do 18. ožujka 2018. godine a za sljedeće kategorije:

        OSOBE, DJECA OD 3 DO 12, OSOBNI AUTOMOBIL (do 9 sjedala) do 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine, OSOBNI AUTOMOBIL (do 9 sjedala) preko 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine, MOTOCIKL, MOPED, MOTOCIKL S PRIKOLICOM, TRICIKL, ČETVEROCIKL, BICIKL

Po isteku navedenog probnog razdoblja, ovisno o učincima provedbe ove preporuke, razmotrit će se mogućnost daljnje primjene iste a osobito uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijski efekt primjene preporuke - poručuju iz Agencije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.