Hrvatski radio

Radio Zadar

Od danas iz Zadra u London i sa Easy Jetom

27.05.2017.

13:27

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zrakoplovom easyJeta jutros je u zadarsku Zračnu luku sletjelo prvih 154 putnika na liniji iz Londona.To je jedna od najpopularnijih europskih zrakoplovnih kompanija. Godišnje preveze oko 73 milijuna putnika. Leti na 800 linija prema 130 aerodroma u 31 zemlji,a od danas u svojoj ponudi ima i Zadar.

Dolazak easyJeta kao jednog od vodećih europskih niskotarifnih prijevoznika iznimno je značajan u širenju ponude Zračne luke Zadar.
 
  Zrakoplovima ove kompanije Zadar će od danas do 30.rujna biti povezan s Londonom, subotom i srijedom. Od 27.lipnja starta i linija za Milano, koja će Zadar povezivati s ovim talijanskim gradom tri puta tjedno.
 
Jutrošnji dolazak prvog zrakoplova easyJeta obilježen je tradicionalno atraktivnim vodenim topovima vatrogasne postrojbe Zračne luke Zada.
 
Inače, Zračna luka Zadar u prva četri mjeseca ove godine bilježi 24% više putnika u odnosu na isto razdoblje lani, dok u travnju povećanje iznosi 15%. Nadamo se da će dobrim brojkama pridonijeti i još jedna nova kompanija koja slijeće u poslijepodnevnim satima - Fly Bee koja će na liniji za London (Southend) letjeti do početka rujna, izvjestili su iz zadarske Zračne luke. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.