Hrvatski radio

Radio Zadar

Od danas Melita spaja Zadar i Rijeku

15.06.2019.

08:15

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Od danas Melita spaja Zadar i Rijeku

Od danas Melita spaja Zadar i Rijeku

Foto: - / -

Danas u 16 sati i 15 minuta iz Zadra za Rijeku kreće nova brzobrodska linija koja će osim ova dva grada povezivati i otoke Krk, Rab i Pag .

Svakodnevno će je brzim brodom Melita održavati zadarska tvrtka G&V Line Iadera čiji se direktor Dražen Montana nada kako će linija doprinjeti obogaćivanju turističke ponude Dalmacije i Kvarnera:

Mi se nadamo da će ove sezone linija krenuti kako treba pa bismo onda svake sezone to produživali. 4 sata je plovidba sa svim stajanjima, 4 sata bi brod stajao u Zadru za eventualne izlete i 4 sata traje povratak natrag, to je bio moto ove linije 3 x 4. Krenuli smo od ideje - ponovno morskim putem povezati Dalmaciju i Kvarner. Dakle, uvesti brzobrodsku liniju domaćem stanovništvu, a stranim gostima ponuditi ugodan i jednostavan način dolaska do željene destinacije na ruti. Osim toga, linija će obogatiti i turističku ponudu s obzirom da plovi svakodnevno u oba smjera, a pristaje i na našim prekrasnim otocima Krku, Rabu i Pagu, pa stoga nudi i mogućnost jednodnevnog posjeta nekoj od destinacija na ruti linije - kazao je Montana.

Linija će voziti svaki dan od 15.6. do 15.9. na relaciji Rijeka - Krk - Rab (Lopar) - Pag (Novalja) - Zadar te natrag. Cijena karte je 190 kn.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.