Hrvatski radio

Radio Zadar

Od jutros 4 novooboljela na području Zadarske županije

05.04.2020.

19:13

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: RZD

foto: RZD

Foto: - / -

Pripremajući prihvat putnika koji katamaranom iz Ancone plove prema luci Gaženici, s 36 putnika, od čega 22-oje hrvatskih državljana, epidemiologa dr Alan Medić kazao nam je kako na zadarskom području ima novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jutros smo imali 4 novooboljela , oni su svi vezani s biogradskom bolnicom, to su sada već kontakti kontakata oboljelih, nisu izravni kontakti. To je još uvijek dobra , povoljna epidemiološka situacija kako u Zadru, tako i u cijeloj Hrvatskoj - kazao nam je epidemiolog Medić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković u Gaženici nam je kazao kako trenutačno na području Zadarske županije imamo 54 oboljele osobe od koronavirusa, od toga 16 ih je na COVId odjelu, 3 na respiratoru a 6 ih je s lakšim simptomima proslijeđeno u biogradsku bolnicu. Načelnik Stožera izrazio je sućut obitelji 88-ogodišnjeg muškarca koji je sinoć preminuo - prve žrtve koronavirusa na širem zadarskom području o kojoj smo jutros javljali.

Putnike s katamarana će mjerodavne službe dočekati, u luci su spremni djelatnici granične policije, sanitarni inspektori i epidemiolozi. 36 putnika obradit će epidemiolozi, strane državljane policija će otpratiti prema matičnim zemljama, a hrvatski državljani će po obradi u samoizolaciju - naveo je Vicković. Katamaran koji je u 15 i 30 isplovio iz Ancone kasni, pa se njegovo uplovljavanje u zadarsku luku očekuje tek odo 20 sati. 

dr Medić o novooboljelima

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.