Hrvatski radio

Radio Zadar

Od koronakrize do obnove nove rive i zbrinjavanja azbesta

14.07.2020.

13:01

Autor: Božidar Kolega

Od koronakrize do obnove nove rive i zbrinjavanja azbesta

Od koronakrize do obnove nove rive i zbrinjavanja azbesta

Foto: - / -

Stanje gradskog proračuna, mjere pomoći poduzetnicima, obrtnicima i građanstvu, obnova nove rive, neke su od tema koje su se našle na današnjem aktualnom satu sjednice zadarskog Gradskog vijeća .

Aktualni sat počeo je zahtjevom SDP-ovog vijećnika Jure Zubčića za stankom jer, kako je objasnio, oporba je tek jutros saznala da zbog epidemioloških mjera novinari ne mogu osobno nazočiti sjednici.  Zubčić je zatražio i odgovor hoće li nakon obnove nove rive biti obalnog linijskog prometa od sveučilišta do orgulja.

SDP-ov Ivan Matešić prigovorio je što grad nije riješio problem parkiranja stanovnicima Poluotoka. Pročelnik Robertino Dujela najavio je rješenje tog problema i to na 3 lokacije. 

Na današnjem aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća oporbeni vijećnici zadarskog su gradonačelnika u nekoliko navrata upitali o mjerama pomoći građanima i gospodarstvenicima zbog korona krize. SDP-ovog Erola Gašija tako je zanimalo stanje gradskog proračuna i hoće li on izdržati gospodarsku krizu zbog pandemije koronavirusa.

A MOSTOV Mladen Malta upitao je gradonačelnika hoće li 70 tona azbesta s Titovog broda Galeb koji se obnavlja u Kraljevici biti zbrinuto na području Zadra kako je izjavio riječki gradonačelnik. 

Poslušajte više u prilogu Božidara Kolege.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.