Hrvatski radio

Radio Zadar

15:39 / 02.10.2021.

Autor: RZD

Od mosta prema vrhu Liburnske - zatvara se dio obale

Od mosta prema vrhu Liburnske - zatvara se dio obale

Od mosta prema vrhu Liburnske - zatvara se dio obale

Foto: - / -

u ponedjeljak, 4. listopada počinju radovi na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” - javljaju iz Lučke uprave Zadar:

Kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa, radovi su podijeljeni u tri faze. Prva faza trajat će do kraja prosinca 2021. godine, a obuhvaća dio od gradskog mosta, u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 130 metara. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila sa gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici: https://zadarska-riva.hr/ - navodi se u obavijesti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.