Hrvatski radio

Radio Zadar

Od Paga do Stankovaca: uskoro dodatne meteo-postaje

19.02.2020.

11:36

Autor: HRT Radio zadar

zadarska-zupanija.hr

zadarska-zupanija.hr

Foto: - / -

Uspostavljena mreža od 10 meteo stanica kupljenih kroz projekt PESCAR, u 2020. će biti „ojačana“ za dodatne meteo postaje - izvijestili su iz resornog županijskog odjela, te poručuju poljoprivrednicima i ribarima:

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 -2020 završio je s provedbom 31. prosinca 2019. godine međutim, usvojenu pozitivnu praksu nastavlja Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

U suradnji s doc.dr.sc. Josipom Ražovom uskoro nastavljamo s objavom preporuka o zaštiti bilja za poljoprivredne proizvođače Zadarske županije kao i protekle dvije godine. Preporuke će biti dostupne na web stranici www.agroprognoza.eu kao i u Viber grupi: Agro preporuke ZD Županija.

Uspostavljena mreža od 10 meteo stanica kupljenih kroz projekt PESCAR, u 2020. će biti „ojačana“ za dodatne meteo postaje. Meteo stanice (koje prate klimatske parametre u poljoprivredi) će do kraja veljače biti raspoređene kroz cijelu Zadarsku županiju na sljedećim lokacijama: Pag, Ugljan, Žman, Ninski Stanovi, Petrčane, Murvica Gornja, Grgurice, Baštica Donja, Baštica Kašić,  Smilčić, Gračac, Nadin, Jankolovica, Korlat, Lišane Ostrovičke i  Stankovci - objavio je Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije. 

 
 
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.