Hrvatski radio

Radio Zadar

Od ponedjeljak u osam zadarskih škola povrtni doručak

10.10.2021.

10:20

Autor: tp

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Grad Zadar uključio se u inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Tjedan školskog doručka. Projekt počinje sutra i traje do 15. listopada ,a tema mu je Povrtni doručak.Aktivnosti će u Tjednu školskog doručka najaviti gradonačelnik Branko Dukić u školi Krune Krstića u ponedjeljak, u 8 i 30h.

Grad Zadar uključio se u inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Tjedan školskog doručka. Projekt počinje sutra i traje do 15. listopada ,a tema mu je Povrtni doručak. Na području Zadra obuhvatit će osnovne škole Krune Krstića, Stanovi, Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Šime Budinića, Bartula Kašića, Voštarnicu i Zadarski otoci.
U tim školama sljedeći tjedan će se učenicima posluživati povrtni doručak, a učitelji i učiteljice će provesti i edukativne aktivnosti i ukazati na važnost nutritivno bogatog doručka i uključivanje povrća u svakodnevnu prehranu.
Povrtni doručak pripremit će se u Osnovnoj školi Krune Krstića i kroz cijeli tjedan dostavljati u 8 osnovnih škola kojima je Grad Zadar osnivač. U projekt će biti uključeno 50-ak učenika nižih razreda.
Aktivnosti će u Tjednu školskog doručka najaviti gradonačelnik Branko Dukić koji će sa suradnicima posjetiti školu Krune Krstića u ponedjeljak, u 8 i 30 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.