Hrvatski radio

Radio Zadar

Od ponedjeljka Čistoća započinje s primjenom novog sustava prikupljanja reciklabilnog otpada

12.05.2022.

11:13

Autor: Suzana Dražić

Spremnik za reciklabilni otpad

Spremnik za reciklabilni otpad

Foto: cistoca-zadar / Radio Zadar

Od ponedjeljka,16. svibnja, zadarska Čistoća započinje s primjenom novog sustava prikupljanja reciklabilnog otpada, odnosno s pražnjenjem spremnika s narančastim poklopcem na području Grada Zadra.

 Ova obavijest odnosi se na  korisnike koji žive u obiteljskim kućama, jer stambene jedinice već od ranije imaju na rapolaganju spremnike za  za takav otpad.Narančasti su spremnici podijeljeni već ranijih mjeseci, a sada bi ih trebalo početi koristit i u njih bacati sve što spada u reciklabilni otpad: plastika, metal, papir, staklo i tekstil. Direktor zadarske Čistoće John Ivan Krstičević napominje da je prikupljanje reciklabilnog otpada u općinama po Županiji krenulo i ranije.

A koliko smo spremni sve više razdvajati ? Oni koji to ne rade odmahuju rukom i tvrde kako sav otpad ionako završi na istom mjestu. Većina će ipak motiv za brigu o okolišu dobiti kada krenu novi obračuni računa za čistoću i to prema količini otpada, a ta bi tema trebala postati aktualna na jesen.

O svemu tome razgovarali smo s direktorom Čistoće Zadar :


Direktor zadarske Čistoće John Ivan Krstičević:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.