Hrvatski radio

Radio Zadar

Od ponedjeljka: maturanti posljednja 4 tjedna provode u školskim klupama

23.04.2021.

13:26

Autor: Filip Matijević

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Od ponedjeljka, 26. travnja, u Zadarskoj županiji se u školske klupe vraćaju učenici završnih razreda srednjih škola. Osim njih, po A modelu školovanje nastavljaju niži razredi osnovne škole, dok su viši razredi osnovne škole i niži razredi srednje škole i dalje na C modelu.

Županijski pročelnik za obrazovanje, Ivan Šimunić za Radio Zadar:

Preporuka Civilnog stožera Zadarske županije našim srednjim školama je da se od ponedjeljka učenici završnih razreda, maturanti u trogodišnjim, četverogodišnjim i petogodišnjim programima, vraćaju u školske klupe i da se za njih nastava u školama organizira po A modelu. Njima nastava i inače traje kraće nego ostalim razredima jer se oni moraju pripremati za završne ispite ili za državnu maturu, a taj datum je 25. svibnja. Tako će se njima omogućiti da se bolje pripreme tijekom sljedećea 4 tjedna za taj prijelaz, polaganje mature ili završetak školovanja.

Izuzetak je tek osnovna škola u Gračacu koja će do daljnjega čitava biti po C modelu zbog više zaposlenika koji su u samoizolaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.