Hrvatski radio

Radio Zadar

Od ponedjeljka počinje drugi dio radova na Liburnskoj - 150 m obale zatvoreno za promet vozila i pješaka

14.01.2022.

13:17

Autor: tp

Faze radova na Liburnskoj obali

Faze radova na Liburnskoj obali

Foto: ZLU / -

U ponedjeljak, 17. siječnja počinje drugi dio radova na rekonstrukciji dijela Liburnske obale, a obuhvaća obalni dio u smjeru sjeverozapada, duljine 150 m. Taj dio obale i parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Radovi će se odvijati kraja ožujka 2022. godine.

Radovi na Liburnskoj

Radovi na Liburnskoj

Foto: - / -

U ponedjeljak, 17. siječnja počinje drugi dio radova na rekonstrukciji dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

U prvom dijelu radova, na 130 metara dugom potezu od gradskog mosta, na mjestima starih kamenih i betonskih poklopnica ugrađene su nove kamene poklopnice. Pored navedenoga, ugrađeno je ukupno 30,00 m' rubnih kamenih ploča, 107,00 m' kanalica te 545,00 m2 kamenih opločnika na zaobalnom dijelu obale.

I faza radova Liburnske

I faza radova Liburnske

Foto: - / -

Podsjetimo, rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale obuhvaća ukupnu duljinu od 597,99 metara i sljedeće bitne elemente: uređenje obale, oborinske odvodnje te instalaciju triju novih energetskih ormarića i njima pripadajućih vodovodnih i elektroinstalacija. Radovi su podijeljeni u ukupno tri dijela, kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa te organizaciju prometa u mirovanju.

Drugi dio izvođenja radova na rekonstrukciji Liburnske obale obuhvaća slijedeći dio u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 150 m. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Predviđeno trajanje ovog dijela radova je do kraja ožujka 2022. godine.

I faza radova Liburnske

I faza radova Liburnske

Foto: - / -

Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila s gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju.

I faza radova Liburnske

I faza radova Liburnske

Foto: ZLU / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.