Hrvatski radio

Radio Zadar

Od privatnih detektiva do kupovanja grobnica

05.08.2016.

12:45

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobar dio jučerašnje sjednice zadarskog Gradskog vijeća otišao je na rasprave oko prošlogodišnjih izvješća poslovanja gradskih trgovačkih društava. Pojedini direktori suočili su se s nizom prigovora, od onih za loše poslovanje do optužbi za nepotizam pri zapošljavanju.

Zašto u izvješću Vodovoda nema nikakvih informacija o gubicima vode, još pamtimo vaše pobjedonosne najave kako ste u svrhu otkrivanja takvih slučajeva angažirali privatnog detektiva - upitala je SDP-ova vijećnica Sabina Glasovac direktora te tvrtke Tomislava Mateka. Odgovarao je direktor Vodovoda i na otvorene upite imaju li prednost pri zapošljavanju radnici s članskom iskaznicom HDZ-a. 

Dok se direktor Nasada Lenko Ugrinić u uvodnom obraćanju vijećnicima nekoliko puta pohvalio kako su prošle posadili 419 stabala, vijećnićka pitanja otišla su u sasvim drugom smjeru. SDP-ova Irena Dragić:

       Jeste li vi kao direktor trgovačkog društva zajedno s gospođom koja je izvršna direktorica kupili bez javnog natječaja u dijelu groblja koje je zaštićeno grobnicu za sebe i ta gospođa grobnicu za sebe? Ako je to tako onda je to kriminal, ustvrdila je Dragić.

Ugrinić je odgovorio kako nije samo on kupio tu grobnicu. Znači redovnim putem se tu grobnice prodaju po listi, prodano je 10 ili 15 grobnica iz tog starog zaštićenog dijela što vi spominjete. Dostavit ću vam pisano listu grobnica ljudi koji i danas čekaju na grobnicu - odgovorio je Ugrinić.     

Direktor Liburnije Edvin Šimunov objašnjavao je pak zašto je njegova tvrtka u prošloj godini poslovala s minusom od 3 milijuna i 600 tisuća kuna. Kako se moglo čuti razlog leži u smanjenim subvencijama grada. Takav odnos grada prema Liburniji čudi - ističu SDP-ova Erol Gaši i Marko Pupić Bakrač. 

Nešto prije ponoći usvajanjem predloženih izmjena Detaljnog plana uređenja Maraska parka završena je sjednica zadarskog Gradskog vijeća. Na zahtjev vijećnika Akcije mladih gradonačelnik Božidar Kalmeta pristao je da se na idućoj sjednici Gradskoga vijeća iz plana izbriše cesta koja dijeli zelene površine od zgrada. Također je najavio kako će se to učiniti u trećim izmjena i dopuna plana uređenja toga dijela grada, čemu će prethoditi i javna rasprava.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.