Hrvatski radio

Radio Zadar

Od radova u Tuđmanovoj do natječaja za kućice na Adventu

14.11.2019.

14:33

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća prošao je ovoga puta bez povišenih tonova, no to ne znači da nije bilo prozivki i raznih optužbi od strane oporbe. Gradonačelnik i pročelnici odgovarali su tako na upite o obnovi prometnica s naglaskom na Tuđmanovu, izdvajanju za sport i kaznama.

Gradonačelnik i pročelnici odgovarali su tako na upite o obnovi gradskih prometnica s naglaskom na Tuđmanovu, izdvajanju za sport i kaznama koje stižu na adresu KK Zadra, oporba i dalje ne vjeruje u stručnost direktora TZ-a, ali isto tako ni u transparetnost natječaja oko dodjela kućica za nadolazeći .

Tko nadzire radove u Tuđmanovoj zbog kojih svako malo izvođači nepažnjom oštete vodovodne cijevi, Prometna signalizacije je zbunjujuća , hoce li Tuđmanova postati nova Šubićeva kod bolnice- upitala je vijećnica SDP Irena Dragić. Pročelnik Robertino Dujela odgovorio je kako za signalizaciju prometa odgovoraju stručnjaci Hrvatskih cesta koji ne trebaju ni suglasnost policije. Grad uvijek sugerira prometna rješenja ukoliko uoči probleme - poručio je pročelnik Dujela.

Osjećate li se odgovorni za lošu situaciju u zadarskom sportu za što se godišnje izdvaja više od 40 milijuna kuna - upitao je zadarskog gradonačelnika - SDP-ov vijećnik Erol Gaši. KK Zadar - nastavio je, nalazi se na začelju ljestvice ABA lige, a danas stiže vijest o novoj kazni od 15 tisuća eura zbog neprimjerenog navijanja na utakmici s Partizanom. I to će platiti građani - kaže Gaši uz napomenu kako Osijek s većim proračunom izdvaja manje iznose za sport. Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je kako on nije odgovoran za sportske rezultate, već za stabilizaciju klubova, a to se, napominje, u slučaju košarkaškog kluba već uspješno provodi. 

Mario Paleka gotovo je postao stalna rubrika na Aktulanom satu, ili točnije meta oporbe. Ovoga puta SDP-ov vijećnik Daniel Radeta kazao je kako ima informacije iz samog TZ-a da Paleka još nema položeni stručni ispit koji je uvjet za obavljanje tog posla. Poznato je kako je to vaš veliki prijatelj, što je s diplomom - upitao je izravno zadarskog gradonačelnika Branka Dukića koji mu je odgovorio da Paleka ima diplomu te da to slsobodno može provjerit.

SDP -ov vijećnik Jure Zubčić izrazio je sumnju u transparentnost natječaja oko zakupa kućica na Adventu. Natječaj provodi gradsko poduzeće Tržnica Zadar, o pristiglim ponudama javnost nema uvida, a upitni su i uvjeti koji se mogu tumačiti kao pogodovanje pojedinim tvrtkama i pojedincima - tvrdi Zubčić. Gradonačelnik Dukić kazao je kako nije stručnjak oko tržišnog natjecanja, ali da se svi mogu slobodno natjecati, kao i žaliti se....ineteres je velik kao i zarada..

 

Tonski prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.