Hrvatski radio

Radio Zadar

Od sada će učenici strukovne škole učiti vozeći se

12.11.2020.

12:27

Autor: rzd

Od sada će učenici strukovne škole učiti vozeći se

Od sada će učenici strukovne škole učiti vozeći se

Foto: - / -

Danas je generalni zastupnik francuske marke Peugeot, donirao vozilo Peugeot 508 Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru. Budući da je ta marka poznata po inovativnom pristupu razvoju vozila, na ovaj način učenicima će se omogućiti lakši uvid u suvremene tehnologije cestovnih motornih vozila.

Donirana oprema bit će smještena u školskoj automehatroničarskoj radionici Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru te će se koristiti u nastavne svrhe.

Izgleda baš kao i svaki automobil ali nije baš tako.Od njega će u nastavi profitirati automehatroničari, nekadašnji automehaničari. Od dijagnostike do servisiranja, to će taj auto omogućiti učenicima kako bi naučili zanat na najmodernijem vozilu. Prvo će obuku proći nastavnici a potom kreću učenici.Ovom donacijom pokazuje se društvena odgovornost, na isti način kako je to sponzor činio i prije nekoliko godina kroz humanitarnu akciju "Peugeot protiv mina".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.