Hrvatski radio

Radio Zadar

Od sjemenke do biljke

15.05.2013.

08:28

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radionica Javne ustanove Nacionalni park "Sjeverni Velebit" i Narodnog muzeja 15.5. U atriju Kneževe palače djeca će saditi autohtone hrvatske biljke

Prirodoslovni odjel Narodnog muzeja Zadar u suradnji s Javnom ustanovom Nacionalni park „Sjeverni Velebit“ organizira radionicu „Od sjemenke do biljke“ u srijedu 15. 5. 2013. u 12 sati u atriju Kneževe palače.

Na radionici će grupa školske djece saditi autohtone hrvatske biljke u lončanice i učiti kako pravilno presaditi klijance. Sav pribor djeca će dobiti na radionici, a posudice sa zemljom i zasađenim biljkama moći će odnjeti u školu ili kući. Voditeljica radionice je Tea Šilić, dipl. inž. biologije-ekologije - stručna suradnica - biologinja-ekologinja u NP "Sjeverni Velebit". Isti dan, u 20 sati u atriju Kneževe palače održati će se predavanje “Približimo svoj vrt prirodi”, gdje će predavačica Tea Šilić iz Nacionalnog parka “Sjeverni Velebit” govoriti o značaju vrsta iz prirode u kultiviranim cvjetnjacima i povrtnjacima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.