Hrvatski radio

Radio Zadar

15:46 / 23.12.2015.

Autor: Ž.Morović-Rudić

Od sutra u Zadru hologramska projekcija jelke iz mora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne samo da je ove godine Advent u Zadru sadržajniji nego ikad. Najavljen je i spektakularni doček Nove godine s hologramskom "reinkarnacijom" pop legende Michaela Jacksona, a već od sutra čeka nas hologramsko kićenje božićne jelke koja će svakoga popodneva izranjati iz mora u Jazinama.

"Ovakvo virtualno ukrašavanje božićnoga drvca koje izranja iz mora, još nitko u Hrvatskoj nije vidio. Ni šire, koliko znam", tvrdi Dejan Dabić direktor tvrtke Parkour media i poziva Zadrane da tu senzaciju dođu vidjeti sutra od 20 sati u uvali Jazine.

 Jelka će polako izranjati iz mora i svakodnevno ćemo je kititi na drukčiji način. Doseže visinu od 20 metara.

Jelka će do Nove godine izranjati svakoga popodneva, od 17 sati, a za Silvestrovo je isprogramiran virtualni koncert pop legende Michael Jacksona. Na Trgu pet bunara najavljen je u 22 sata.

 A cijeli ovaj virtualni spektakl upotpunit će stvarni plesači, najavljuje Dabić.

Virtualni koncert samo je dio programa koji će i ove godine biti glazbenim zadarskim snagama sadržajan i to na pozornicama na Narodnom trgu, Trgu Petra Zoranica i Forumu

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.