Hrvatski radio

Radio Zadar

11:17 / 11.08.2021.

Autor: Suzana Dražić

Od tri ljekarne na Poluotoku mogla bi ostati samo jedna

Od tri ljekarne na Poluotoku  mogla bi ostati samo jedna

Od tri ljekarne na Poluotoku mogla bi ostati samo jedna

Foto: - / -

Dobri turistički rezultati odražavaju se na mnogim područijima, pa tako i u poslovanju ljekarni.Tako i Ljekarna Zadar, koja u svom sastavu ima 7 ljekarničkih jedinica, bilježi dobar promet, ističe ravnatelj Božo Čolak. Međutim to od "gašenja" neće spasiti jednu od tri ljekarne na Poluotoku.

 Najvjerojatnije ljekarnu Varoš kod četiri kantuna.

 Puno je tri ljekarne na Poluotoku koji gotovo 6 mjeseci ne živi i još će manje živjeti kada ove institucije, koje su najvile odlazak, odu s Poluotoka. Morat će se izmjestiti barem jedna ljekarna, a moguće je da se u nekoj doglednoj budućnosti izmjesti još jedna. Na Poluotoku jednostavno  nema ljudi, rekao je ravnatelj Ljekarne Zadar Božo Čolak. 

  Prva će njavjerojatnije biti ljekarna Varoš, ona je gubitaš i ona će ići prva, kaže Čolak inaglašava da će se otvarati ljekarne tamo gdje za to bude potrebe. Ističe tako apoteku na Bokanjcu koja se,unatoč prvotnim kritikama, pokazala kao pravi pogodak.

    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.