Hrvatski radio

Radio Zadar

Odabrani pobjednici fotonatječaja Romantični Nin

04.12.2015.

12:31

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završen je Foto natječaj "Romantični Nin" u organizaciji Turističke zajednice Grada Nina. Ivan Stulić, Olaf Pappers i Ivan Čorić pobjednici su ovogodišnjeg fotonatječaja. Na natječaj su se prijavili fotografi i amateri iz Hrvatske i inozemstva, koji su imali mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Ovaj natječaj prepoznali su i profesionalni fotografi sa zadarskog područja koji su ujedno i prihvatili biti članovi žirija. U ocjenjivanju pristiglih fotografija i odlučivanju najboljih fotografija sudjelovali su: Mladen Radolović – Mrlja, Stipe Surać, Boris Kačan, Vedran Sitnica i Adam Vidas. Prema njihovim ocjenama pobjednici su: 

1.      mjesto: motiv s  nazivom: Lenticularis nad Ninom, autor IVAN STULIĆ

2.      mjesto: motiv s nazivom: Sv. Križ, autor OLAF PAPPERS

3.      mjesto: motiv s nazivom: Zvijezde na plaži, autor IVAN ČORIĆ

4.      mjesto: motiv s nazivom: Surfer, autor DENIS PEROŠ

5.      mjesto: motiv s nazivom: Ninska romansa, autor TOMISLAV VITKOVIĆ 

Ostali  autori koji su poslali svoje fotografije na ovogodišnji natječaj su:

Ante Šarić, Ante Tonči Šalov, Antonija Šalov, Dalibor Brlek, Franciska Witmann, Frane Pavić, Goran Živkušić, Ivo Dijan, Jakov Magaš, Jon Dunn, Krešimir Goleš, Lena Miočev, Leonard Kvarantan, Lucija Granić, Mario Blažević, Martina Veseljak, Matea Maček, Miljenko Bajak, Miroslav Kamenar, Nives Frka-Petešić, Paulina Babić, Snježana T. Slijepčević, Šime Modrić, Tadej Tuma, Tanja Košić, Tomislav Jakopović, Tomislav Orsag.

Iz godine u godinu  Foto natječaj je motiv za razvijanje fototurizma na ninskom području a i šire gdje bi se istaknula uloga kreativnosti, promocije i očuvanja kvalitetnog estetskog prostora hrvatskog kulturnog krajolika i identiteta u kontekstu širokog konkurentskog okružja Europske unije, kako bi  hrvatske mikro-destinacije bogate naslijeđem stekle dodatnu prepoznatljivost ali i nove poticajne uvjete za uključivanje u  razvojne programe EU.

Sve pristigle fotografije autora bit će objavljene na Facebook stranicama Turističke zajednice Grada Nina. Pobjedničke fotografije i fotografije s najvišim ocjenama žirija izložit će se u Galeriji Višeslav u Baroknoj kući u Ninu i predstaviti javnosti dana 09. prosinca 2015. s početkom u 18,00 sati.

U nastavku su nazivi fotografija s imenima autora koje će biti izložene. 

Zima – Denis Peroš

Pčelarica i Vlastelica – Ivan Stulić

Izlazak Sunca – Ivan Čorić

Ninska katedrala – Frane Pavić

Ninska večer i Crkvica – Dalibor Brlek

Nightime magic i Blue romance – Šime Modrić

Nin pod mjesečinom – Jakov Magaš

Svjetla pozornice – Leonard Kvarantan

Porat i Brod u bonaci – Goran Živkušić

San ljetne noći i Svjedok Vremena – Mario Blažević

Sfumato – Miljenko Bajat

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.