Hrvatski radio

Radio Zadar

Odgođena deložacija obitelji Peša

24.04.2013.

12:43

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odgođena je deložacija Mladena Peše i njegove obitelji koja je za danas bila zakazana nad njegovom kućom u Zatonu pokraj Zadra. Kako je obiteljska kuća, jedina nekretnina Mladena Peše, deložacija je odgođena, a za 7. svibnja zakazano je ročište na Općinskom sudu u Zadru na kojem će biti saslušan.

Mladen Peša, inače vlasnik nekadašnjeg poznatog restorana "Šargeto", već 11 godina vodi spor na Trgovačkom sudu u Zagrebu s Gradskom bankom iz Osijeka. Peša je, naime, svom prijatelju garantirao za nenamjenski kredit koji, kako tvrdi, nikada nije realiziran, a banka se na temelju fiducijalne isprave upisala kao vlasnik kuće i sada traži deložaciju.

Osjećam se bijedno, 91. godine stavio sam svoj život na raspolaganje za ovu državu, ali ne da me pljačka već da mi pomogne da radim. Ja sam osoba koja je četiri godine i tri mjeseca bez primanja. Meni i mojoj ženi ovo jedina kuća. Deložacija je odgođena na zahtjev mog odvjetnika, uložilil smo žalbu i prigovor na tu, ja bi rekao protuzakonitu odluku suda - kazao je novinarima Mladen Peša.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.