Hrvatski radio

Radio Zadar

Odgovor iz grada: tvrtke nisu povezane, Advent neće biti kraći

06.11.2017.

15:48

Autor: HRT radio zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom današnjeg dopisa županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača o natječaju za najam kućica za manifestaciju Advent u Zadru 2017., očitovao se ured zadarskog gradonačelnika. Navodi se kako sporne tvrtke nisu povezane. Evo priopćenja:

Grad Zadar, odnosno stručno povjerenstvo koje je provodilo javnu nabavu za adventske kućice, postupilo je u potpunosti u skladu s propisima. Nakon što je jedna tvrtka odustala od sklapanja ugovora, sukladno pravilima odabrali smo jedinu preostalu valjanu ponudu i tu nema ništa sporno. Uvidom u nama dostupne i jedine službene podatke iz sudskog registra, tvrtke Jarun park d.o.o. i Fest d.o.o. nisu ni upravljački ni vlasnički povezane te nema prepreke da se prihvati ponuda bilo koje od njih.

Nije točan navod da će ovogodišnji Advent biti kraći od prošlogodišnjeg, dapače, Advent prošle godine odvijao se u terminu od 02. prosinca 2016.g. do 06. siječnja 2017.g. (dakle trajao je 36 dana) dok  se Advent u Zadru za ovu godinu planira održati u terminu od 24.studenog 2017.g.do 01.siječnja 2018.g. tj trajat će 39 dana, znači 3 dana više nego lani.

Također, u kontekstu organizacije Adventa u budućim godinama, održali smo sastanak s Društvom arhitekata Zadar na kojem smo razgovarali i o sajamskim kućicama koje se ne bi koristile samo za Advent već češće tijekom godine. Ponudili smo DAZ-u da osmisle izgled kućica koje bi bile prepoznatljiv zadarski proizvod i vjerujemo da ćemo tijekom iduće godine izraditi vlastite kućice te više neće biti potrebe za njihovim najmom. Kućice će biti na raspolaganju i Turističkoj zajednici za različite javne manifestacije - navodi se u priopćenju. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.