Hrvatski radio

Radio Zadar

Odgovoran mladi vozač, trijezan, vezan, sve po propisima...

01.04.2018.

10:10

Autor: HRT centar Zadar / PU Zadarska

Ilustracija - foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ilustracija - foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Kad bi bar svi mladi vozači i vozači općenito bili poput ovog 25-godišnjaka kojeg je u akciji Sigurno u prometu jučer kontrolirala zadarska policija. Odgovoran, trijezan, vezan, sve po pravilima i propisima...

Sigurno u prometu

Jučer oko 19 sati, na Obali kneza Branimira u Zadru, policijski službenici prometne policije u redovnoj kontroli prometa zaustavili su i kontrolirali 25-godišnjaka, koji je upravljao VW Golfom zadarskih registracija, s obje pločice na predviđenim mjestima. Neposredno prije zaustavljanja vozač je automobilom upravljao dozvoljenom i primjerenom brzinom te na pješačkom prijelazu propustio sve pješake.

Provedenom kontrolom utvrđeno je da je vozač vezan sigurnosnim pojasom, kao i suvozač te putnik na stražnjem sjedištu. Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač nije pod utjecajem alkohola, a test na narkotike također je bio negativan.

Na upit policajca vozač je pokazao obveznu opremu poput trokuta, kutije prve pomoći, rezervnih žaruljica i ispravnog rezervnog kotača pa čak i reflektirajućeg prsluka. Na automobil su bila montirana sva četiri ispravna pneumatika, a svi uređaji na njemu radili su besprijekorno.

Provjerom podataka u informacijskom sustavu policije utvrđeno je da mladi vozač do tog trenutka nije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, niti drugih prekršaja ili kaznenih djela te da nema kaznenih bodova.

Nakon provedene kontrole policijski službenik profesionalno i ljubazno zahvalio se vozaču i vratio mu dokumente, zaželjevši mu sretan put, što je mladi vozač slušao malo preko uha, uhvativši u bočnom ogledalu odbljesak svjetlećeg prsluka policajke koja je već zaustavljala drugi automobil.

Nakon što se vozač Golfa odvezao, a da je prije toga uključio žmigavac i uključio se u promet, mladi policajac ostao je još nekoliko trenutaka, s blagom nevjericom gledati za njim, dok se udaljavao u suton subotnje večeri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.