Hrvatski radio

Radio Zadar

Odjel za turizam i komunikacije vješto spaja znanost i svakodnevnicu

12.12.2019.

11:45

Autor: ms

Odjel za turizam i komunikacije vješto spaja znanost i svakodnevnicu

Odjel za turizam i komunikacije vješto spaja znanost i svakodnevnicu

Foto: - / -

25 godina je od osnutka odjela za turizam i komunikacije zadarskog Sveučilišta. Prepoznati su po kreativnosti, primjeni znanja u praksi, ulaganju u studente, nastavnike i tehnologiju, suradnji s partnerima, tvrtkama i organizacijama - rečeno je na svečanosti obilježavanja.

 


Njihova priča kreće 1994 te kao integriranog odjela kulture i turizma. 2005 te ulaze u bolonjski proces i uvode prediplomski studij i tri diplomska studija. Vrlo bitna stavka su komunikacijeske vještine, danas tražene na tržištu rada a još bolji podatak je da studenti nisu izgubljeni u mislima što i kako dalje nakon studija jer prilika za rad se ukazuje već u prvoj polovici studija, kaže dr. Ljiljana Zekanović Korono, voditeljica odjela:

" Dobro je što već za vrijeme studija studenti imaju priliku za zaradu, posao nađu relativno brzo preko student servisa".

Prednost studija je suradnja sa Europskim socijalnim fondom odnosno standardi zanimanja i standardi kvalifikacija preko kojih će se točno znati koje ishode učenja trebaju usvojiti a sve to kontrolira tržište rada. Drugim riječima, prednost studija je što je u svakom trenutku izravno na liniji sa poslodavcem i zajedno prate trendove i usavršavaju se za buduća radna mjesta.

"Imamo jako dobru suradnju sa turističkom privredom. Prvostupnici kulture i turizma bit će stručni suradnici u kulturi i turizmu."

Sveučilište nudi studentima maštu na volju i Ritam kulturalizma jedan je od njihovih projekata gdje su osmišljavali humanitarne i ostale akcije a uskoro će proslaviti i 10 godina postojanja. Tvrde da imaju izvrsnu suradnju sa gradom i županijom što je bitno zbog novih zapošljavanja. Kako bi do njih došlo već se na studiju dokazuju kroz razne suradnje pa njihovi projekti ako su inovativni bivaju uzeti od lokalnih zajednica za konkretne akcije.Tu se vidi je li studenti imaju određenih afiniteta te ih se preusmjerava i usavršava ka segmentu prema kojem su pokazali sklonost.
Očito da odjel turizma ubrzano dinamično i vješto spaja znanost i svakodnevni život a sve kako bi se osigurala egzistencija njihovim polaznicima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.