Hrvatski radio

Radio Zadar

Odlaze li "kapovićevci" u oporbu, ne ispuni li HDZ koalicijski dogovor?

15.10.2021.

14:24

Autor: Vladimir Šetka

Odlaze li "kapovićevci" u oporbu, ne ispuni li HDZ koalicijski dogovor?

Odlaze li "kapovićevci" u oporbu, ne ispuni li HDZ koalicijski dogovor?

Foto: - / -

Četiri mjeseca od potpisivanja koalicije između HDZ-a i platforme neovisnih, HSLS-a, HNS-a i DSU-a, čiji je koordinator Kristijan Kapović, nije došlo do realizacije koalicijskog sporazuma niti sudjelovanja u vlasti na županijskoj razini.

Sve je bilo dogovoreno još 17. lipnja kada je i popisan koalicijski sporazum, no od tada se nije dogodilo zapravo ništa, osim što je Antonio Vučetić izabran za predsjednika Županijske skupštine, podsjeća koordinator platforme Kristijan Kapović:

Kapović 1


U vladajućoj većini sudjeluju s tri svoja vijećnika, pa sukladno tome traže i utjecaj na kreiranje županijskoga proračuna:

Kapović 2


Prioriteti su im zdravstvo, socijala, obrazovanje i gospodarstvo. A na novinarsko pitanje jesu li prije obraćanja medijima razgovarali s vodstvom HDZ-a na županijskoj razini, Kapović odgovara da je i partnerima rečeno sve što i novinarima:

Kapović 3


A tu novu većinu, kako se šuška u javnosti, mogao bi činiti i vijećnik Nenad Klarić, koji navodno napušta Domovinski pokret, te Rajka Rađenović (SDSS) vijećnica srpske nacionalne manjine u Županijskoj skupštini.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.