Hrvatski radio

Radio Zadar

Odlazi iz Gradskog vijeća, ali nastavlja rad u Županijskoj skupštini

22.11.2021.

13:33

Autor: tp

Foto/Danijel Mandić

Foto/Danijel Mandić

Foto: - / -

Kao što je najavio Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač dat će ostavku i odlazi iz zadarskog Vijeća.Ostaje vijećnik u Županijskoj skupštini, kako je rekao jer želi da njegovi sudski procesi sa županom Longinom budu javni.Suđenja su šansa da "razotkrijem kerove režima u institucijama".

Odlazak iz GV Zadra vezan je za Covid potvrde i uvid u negativan test na koronavirus, a te dokumente kaže Pupić Bakrač nitko od njega nema pravo tražiti pogotovo ne zaštitari na ulazu u Gradsku upravu. Riječ je o kršenju ljudskih prava i Ustava RH, navodeo je također Pupić Bakrač. Ne zna hoće li na njegovo mjesto doći Kristijan Kotlar, jer je Kotlaru u ovom trenutku prioritet borba protiv Covid potvrda i uvida u negativne testova. 

Pupić Bakrač o razlozima i suđenju sa županom


Pupić Bakrać, iako je rekao da konferenciju za medije saziva jer daje ostavku u GV-u to još nije učinio, no svakako ne želi raditi u ovom Gradskom vijeću. Prema njemu sastav Vijeća je "hrpa egotripnih ljudi koje nije briga za javni interes". Naveo je kao primjer predsjednika GV Zadra Marka Vučetića za kojega je rekao da promovira filozofiju, a ne bori se za prava građana ovoga grada.

Pupić Bakrač o zamjeni i predsjedniku VIjeća Vučetiću

Zašto je sazvao konferenciju za medije pred policijom obrazložio je time što nije dobio odgovor na tražen upit o kršenju njetgovih prava. Pozvao je na suprostavljanje "totalitarizmu", naglasivši da nije nikakav antivakser i da su ovdje primarna ljudska prva i kršenje Ustava RH i da se zbog toga treba boriti protiv potvrda i testova te pogotovo budućih mogućih ograničenja. 

Pupiuć Bakrač o tome zašto press pred policijom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.