Hrvatski radio

Radio Zadar

Odlična godina za PK Jaderu

04.01.2016.

09:24

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom 2015. godine plivači PK Jadere nastupili su na 41 natjecanju, te su osvojili 603 individualne medalje (ne uključuje županijska i klupska natjecanja) od toga 184 zlatne, 220 srebrnih i 199 brončanih, osvojeno je i 26 štafetnih medalja i to 11 zlatnih, 7 srebrnih i 8 bronci.

Održana je i 8 termina obuke neplivača kroz koje je prošlo ukupno 152 djece. 

Jedan od termina je već tradicionalno u suradnji sa OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje gdje organiziraju obuku neplivača te je ove godine obuku pohađalo 28 djece iz Škabrnje i Prkosa, dok je još jedan tečaj obuke organiziran u suradnji sa DV Loptica, a u njemu je sudjelovalo 7 djece.

Treneri PK Jadere su sudjelovali i u realizaciji programa obuke neplivača djece 1. razreda osnovnih škola na području grada Zadra. Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a u realizaciji programa su sudjelovali i treneri Plivačkog kluba Jadera: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof. i Edgar Nimac. 

PRVENSTVA HRVATSKE I REGIONALNA PRVENSTVA – 6 titula državnih prvaka, 59 titula regionalnih prvaka u svim kategorijama 

Na Zimskom Prvenstvu Hrvatske nastupili su s 10 plivača i vratili se sa tri državna prvaka koji su doplivali do pet titula prvaka i ukupno 19 medalja. Ovogodišnje prvenstvo je za klub od posebnog značaja jer su nastupili s dosad najvećim brojem članova koji su se 28 puta plasirali za popodnevne finalne trke, osvojili najveći broj medalja i u Zadar donijeli prvu mušku juniorsku državnu medalju te  je njihov plivač Leo Bavdek ponovno pozvan u reprezentaciju.

Na Ljetnom Prvenstvu Hrvatske nastupili su s 12 plivača koji su doplivali do 13 medalja i jedne titule prvaka.

Sa Zimskog Regionalnog  Prvenstva Hrvatske vratili su se bogatiji za 25 titula regionalnog prvaka i to u kategorijama juniora, ml.juniora, kadeta peharom i 67 odličja (25xzlato, 22xsrebro, 20xbronca), dok su na Ljetnom Regionalnom PH osvojili 30 titula regionalnih prvaka i to u kategorijama seniora, juniora, ml.juniora, kadeta te pehar i 68 odličja (30xzlato, 16xsrebro, 22xbronca). Na Ljetnom Regionalnom PH za mlađe kadete nastupili su s 4 ml. kadeta te 5 početnika i osvojili titulu ml.kadetske  regionalne prvakinje te jos 4 rebra i jednu broncu, dok su Zimsko Regionalno PH za mlađe kadete završili bogatijiza 11 medalja (3xzlato, 4xsrebro, 4xbronca). 

Tokom 2015 godine od plivača PK Jadere najuspješniji je bio  ml.junior Leo Bavdek (99) koji je nastupio na 23 natjecanja i osvojio 96 medalja (46xzlato, 25xsrebro,25xbroncu). Na Regionalnim prvenstvima Hrvatske u 2015 kao ml.junior doplivao je do 36 medalja od toga 15 titula regionalnog prvaka i to 2 seniorska/opća zlata, 4 juniorska i 9 ml.juniorskih, 9 srebrnih medalja (5x seniorska/opća, 1x juniorska i 3 ml.juniorska) te 12 brončanih (2x seniorska/opća, 3x juniorska i 7 ml.juniorska). Na Prvenstvima Hrvatske osvojio je 7 mjedalja od toga 3 titule državnog prvaka, jedno srebro te tri brončane, a posebno veseli brončana medalja u juniorskoj konkurenciji. Leo je svojim rezultatima pop drugi put zaslužio poziv izboornika za nastup u mladoj reprezentaciji te nakon što je prošle godine osvojio dvije brončane medalje na susretu mladih reprezentacija BiH-CRO-SLO-SRB, ove godine je popnovo ispisao povijest zadarskog plivanja te je prvi zadarski plivač koji je doplivao do zlatne medalje za raprezentaciiju Hrvatske te joj pridodao i jednu srebrnu. Zhvalljujući svom trudu i rezultatima Leo je jedini zadarski plivač koji je dobio poziv izbornika za juniorske pripreme reprezentacije.  Uz sve nabrojeno Leo već petu godinu za redom nadmoćno stoji na apsolutnom tronu ŠIZD lige. 

Lea slijedi kadetkinja Ellena Šušteršić (03) koja je u protekloj godini na Regionalnim prvenstvima Hrvatske osvojila 19 medalja od toga je čak 11 titula kadetske regionalne prvakinje te  8 srebrnih medalja, na  Prvenstvima Hrvatske osvojila je 9 medalja od toga 22 titule državne prvakinje, 4 srebra i 3 bronce. Ogromah uspjeh je ostvarila i u ukupnom HPS Mini Grand Prix-u za kategorije kadeta i ml. kadeta 2014/2015 gdje je sakupila 112 bodova i plasirala se na drugo mjesto. 

U mlađim kategorijama odličan uspjeh su ostvarili: ml.kadetkinja Marija Kuman te početnici Lovre Jerak i Lucija Klasić. Ml. kadetkinja Marija Kuman (05) je na Regionalnim prvenstvima Hrvatske za ml. kadete doplivala do 3 titule regionalne prvakinje te do dvije srebrne medalje, dok su na Regionalnim prvenstvima Hrvatske za početnike do titula regionalnih prvaka doplivali Lovre Jerak (05) koji je osvojio dvije zlatne medalje te Lucija Klasić (06) koja je osvojila jedno zlato.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.