Hrvatski radio

Radio Zadar

Odluka o zalogu nekretnina u ponedjeljak

22.01.2015.

16:37

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda idući će tjedan odlučiti o zahtjevu obrane zadarskog poduzetnika Rena Sinovčića da mu se jamčevina od 10 milijuna kuna, koliko je trebao platiti za izlazak iz istražnog zatvora, zamijeni zalogom nekretnina vrijednih preko 20 milijuna kuna.

Ročište nakon kojeg će sutkinja istrage Jadranka Mandušić odlučiti o zamjeni jamstva u gotovini nekretninama zakazana je za ponedjeljak 26. siječnja u 10 sati, doznaje se na sudu.


Sinovčićevi odvjetnici Mate Matić i Andrej Korljan ranije su izjavili da je nekretnine ponudilo nekoliko Sinovčićevih rođaka i prijatelja koji su spremni založiti svoje kuće i stanove.


No, čak i ako sutkinja istrage prihvati posljednji prijedlog obrane Sinovčić neće odmah na slobodu. Odluka, naime, neće biti pravomoćna pa će konačnu odluku, u slučaju žalbe, donijeti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.
Gotovinsku jamčevina od 10 milijuna kuna, koju nije uspio sakupiti unatoč najavama njegove obrane, Sinovčuću je krajem prosinca odredilo izvanraspravno vijeće, ukinuvši raniju odluku sutkinje istrage koja je za njegovo puštanje iz Remetinca tražila polog od 20 milijuna kuna, što bi bila najveća jamčevina u povijesti hrvatskog pravosuđa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.