Hrvatski radio

Radio Zadar

Odobreni krediti Liburniji i KK Zadru, i Dukić priznao kako je iznenađen računima iz ere Žilavca

21.06.2022.

17:32

Autor: Filip Buzov

Ante Rubeša, vijećnik AM

Ante Rubeša, vijećnik AM

Foto: Grad Zadar / /

Nakon sat i pol rasprave i teških optužbi na račun bivšeg direktora Žilavca košarkaškom klubu Zadar odobreno je podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna. Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša, ujedno predsjednik Nadzornog odbora u klubu, predočio je vijećnicima visoke troškove kluba za smještaj igrača, a što se, tvrdi odgovornim poslovanjem moralo izbjeći.

To je samo jedan od primjera - kako su se u KK Zadru nabijali troškovi - tvrde Rubeša i Meštrović koji je uz ostalo potvrdio i kako je konačno zatražena revizija kluba. I gradonačelnik Branko Dukić u svom je istupu priznao kako je iznenađen pojedinim troškovima koji su prikazani te da će tražiti odgovore od direktora Žilavca. Uz spomenute, slušamo Matu Lukića iz HSP-a i Daniela Radetu iz SDP-a 


Tonske izjave s GV Zadra

Za razliku od prošle sjednice gradskom prijevozniku Liburniji ovoga je puta odobren kredit od 10 milijuna kuna. Podsjećamo, kredit je zatražen zbog niza negativnih okolnosti koje su ugrozile poslovanje - od drastičnog pada putnika i prometa za vrijeme pandemije, do skupog goriva. Treba reći kako je točka prošla uz brojne prigovore i prozivki na račun odgovornih kako u Liburniji tako i u gradskoj upravi.

 Slušamo dio rasprave koja je prethodila glasovanju i to nezavisnog Enia Meštrovića, Damira Burčula iz HDZ-a te Ninu Mrčelu iz SDP-a.Tonske izjave oko Liburnije

glasanje Liburnija

glasanje Liburnija

Foto: Grad Zadar / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.