Hrvatski radio

Radio Zadar

Održan LiDraNo, učenici i mentori uživali u smotri maštovitog umjetničkog stvaralaštva

23.03.2022.

18:24

Autor: priopćenje

LiDRaNo 2022. u Ekonomsko–birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar

LiDRaNo 2022. u Ekonomsko–birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar

Foto: Lidrano / /

Drugu godinu zaredom, 15. ožujka 2022., održana je Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDRaNo 2022. u Ekonomsko–birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar.

Učenicima i njihovim mentorima dobrodošlicu je zaželjela ravnateljica Zdenka Sršen Juričević, te im se obratio i pozdravio ih Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije. Uslijedio je izvrstan nastup zadarske udruge a cappella pjevanja A.K.A. Crescendo.


Ove godine, za razliku od prethodne, smotra koja okuplja učenike koji promiču i njeguju književno stvaralaštvo i hrvatski jezik, održana je uživo za dramsko-scenski i novinarski izričaj.


Talentirani učenici predstavili su se pojedinačnim scenskim nastupima u holu škole, dok su samostalni novinarski radovi, školski listovi i radijska emisija svoje mjesto našli u školskoj knjižnici.
Članovi prosudbenih povjerenstava za literarne, dramsko-scenske i samostalne novinarske radove vrednovali su i prosudili predložene te odabrali radove koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2022.

Sudjelovalo je 15 srednjih škola. Nadareni učenici i njihovi mentori uživali su u smotri raznolikog i maštovitog umjetničkog stvaralaštva. Još jednom se pokazalo da čovjek: „Ima i maštu, a mašta je ptica koju nijedna krletka ne može sputati.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.