Hrvatski radio

Radio Zadar

Održana Akademija Mladih hrvatskih liberala

14.10.2013.

13:55

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umjesto gospodarstva, politika se bavi poviješću, umjesto istine o teškoj gospodarskoj situaciji, serviraju nam se u ovom trenutku manje bitne teme koje ne utječu direktno na egzistencijalni položaj građana“ - istaknuo je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na Akademiji Mladih hrvatskih liberala.

U Zadru je od 11.-13. listopada održana Akademija Mladih hrvatskih liberala – mladih HSLS-a, pod temom „Liberalizam i liberalna politika u današnjem kontekstu“, na kojoj su mladi liberali raspravljali o poziciji liberala i liberalizma danas u Hrvatskoj, ali i šire.

Akademiju mladih HSLS-a otvorio je predsjednik stranke Darinko Kosor koji je tom prilikom oštro kritizirao dosadašnje načine upravljanja državom: Umjesto gospodarstva, politika se bavi poviješću, umjesto istine o teškoj gospodarskoj situaciji, serviraju nam se u ovom trenutku manje bitne teme koje ne utječu direktno na egzistencijalni položaj građana - istaknuo je Kosor, pozvavši mlade da otvoreno progovore o onome što misle, da se probude i budu svjesni da je vrijeme života na kredit prošlost koja se nikada neće vratiti.

Toni Garac, predsjednik MHL-a, govoreći o aktualnoj političkoj poziciji HSLS-a, istaknuo je važnost mladih liberala: Mladi liberali su spremni raditi na povratku HSLS-a u Sabor, a posebno značajnu podršku očekujemo od mladih birača jer će naš program biti okrenut ponajviše prema mladima kojima je u Hrvatskoj danas najteže.

U sklopu Akademije mladim liberalima predavanja su održali Božo Kovačević, jedan od osnivača HSLS-a, dr.sc. Krešimir Krolo sa zadarskog Sveučilišta, prof.dr.sc Zdravko Petak, redovni profesor na Fakultetu političkih znanosti te potpredsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.