Hrvatski radio

Radio Zadar

14:29 / 23.06.2020.

Autor: Filip Buzov

Održana komemoracija za Ivicu Matešića Jeremiju

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Na zadarskom Sveučilištu održana je komemoracija za Ivicu Matešića Jeremiju, koji je preminuo ove nedjelje nakon kratke i teške bolesti. Naš poznati zadarski književnik, publicist, dragovoljac Domovinskog rata koji je tijekom i nakon rata obnašao niz vojnih i civilnih dužnosti - zadužio je mnoge.

„Otišao je naš Điđi, dobri duh Arbanasa i Zadra - čulo se na komemoraciji kojoj su uz njegovu obitelj nazočili brojni prijatelji, suborci i predstavnici javnog života. "Matešić je svojim životom shvatio kako je sam po sebi svijet, središnje njegova simbola, tako su branitelji i hrvatska garda o kojoj je s najvećom zapamćenom ljubavi u cijelom hrvatskom prostoru pisao u Jereminijim riječima imali neku vrst magične moći....." - dio je riječi koje je uputio Tomislav Marijan Bilosnić.

Počast preminulom možete odati i na posljednjem ispraćaju koji će se održati danas u 17 sati na Gradskom groblju u Zadru.

 U predvorju Doma Zadarske županije otvorena je i knjiga sućuti u koju se svi koji žele mogu upisati do petka, 26. lipnja 2020. u vremenu od 8:00 do 15:00 te na taj način iskazati počast preminulom - Ivici Matešiću.

 

Slušamo dio obraćanja Tomislava Marijana Bilosnića:

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.