Hrvatski radio

Radio Zadar

Održana prezentacija na temu "Studiranje i igranje košarke na Sveučilištu u Zadru"

26.01.2023.

10:37

Autor: HRT RADIO ZADAR

Prezentacija u press centru na Višnjiku

Prezentacija u press centru na Višnjiku

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

U press centru dvorane na Višnjiku održana je prezentacija na temu "Studiranje i igranje košarke na Sveučilištu u Zadru".

Predavanjem i prezentacijom želi se uspostaviti suradnju između KK Opus Puntamika i Sveučilišta Zadar. Predavači su bili Gordana Ivković i Tonći Jerak sa Sveučilišta u Zadru - Centra za tjelovježbu i studentski šport.


- Nama je izuzetno važno da se svi mladi ljudi bave sportom, a sportaši, jako nam je važno da uz sportsku imaju paralelno i akademsku karijeru. Rijetki su oni sportaši koji sebi tijekom profesionalne karijere osiguraju egzistenciju. Važno je da oni sutra ne budu socijalni slučajevi nakon igračke karijere. Svjedoci smo da uglavnom to nije dobro ali imamo i svijetlih primjera kad sportaši paralelno završe i studij, budu izvrsni ljudi, zdravi dio društva na zadovoljstvo svih nas - istaknula je Gordana Ivković. 


- Kroz razgovor došli smo do ove ideje i hvala predavačima koji su to izvrsno prezentirali djeci i roditeljima. Činjenica je da svi ne mogu biti Luka Dončić ili Luka Modrić, međutim, kroz školovanje i sport uvjeren sam da postaju kvalitetnije osobe u svakom smislu. Pruža im se prilika ovdje da igraju i studiraju i to je izvrsno. Naša dva igrača Jurela i Zelanto već su studenti i paralelno igraju, imaju razne benefite i super su zadovoljni. Drago mi je da smo među prvima pokrenuli ovu priču među klubovima, nadam se da će se i drugi klubovi uključiti u ovakav sustav – dodao je predsjednik KK Opus Puntamika, Miro Dundov. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.