Hrvatski radio

Radio Zadar

Održana primopredaja tankera Zoilo

28.07.2015.

09:11

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je u brodogradilištu Hyndai Mipo Dockyard u Južnoj Koreji održana primopredaja M/T Zoila, druge od dvije ugovorene novogradnje.

Nakon primopredaje počet će komercijalna eksploatacija broda sukladno trogodišnjem brodarskom ugovoru na vrijeme zaključenim s jednim od istaknutih svjetskih naručitelja i dnevnom vozarinom od oko 17.750 USD – priopćili su iz zadarske tvrtke Tankerska Next Generation.

 Uvjeti postignuti za komercijalnu eksploataciju broda nadmašuju pretpostavke prezentirane u analizama rađenima za IPO Društva do veljače ove godine, dok je sadašnja vrijednost broda procijenjena na više od 36,5 milijuna dolara, koliko je bila vrijednost transakcije.

M/T Zolio moderni je eko dizajn produkt tanker nosivosti 50.000 dwt, dizajniran da optimizira performanse i time poveća učinkovitost cjelokupnog poslovanja društva. Njegovim preuzimanjem operativna flota povećana je na četiri broda ukupne nosivosti 200.000 dwt.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.